ID 2016 bijna ten einde

ID Rotterdam 2016

ID 2016 komt bijna tot zijn einde.  Dag vier en vijf van onze uitwisseling staat in de teken voorbereiding van ID 2017 in Roemenië.

Deelnemers beginnen hun plannen vast te stellen met betrekking tot de doelen, visie, reizen, accommodatie, eten en het programma voor in Roemenië. Dit betekent dat de uitwisseling van voorbereiding tot uitvoering volledig in de handen van de jongeren zal liggen.

Maar wat hebben we tot nu toe gedaan om tot dit punt te komen.

Dag 1 van het programma stond in de teken van teambuilding en een begin workshop over het maken uitwisseling programma. Vanaf dag twee hebben wij verschillen instanties en projecten in Rotterdam bezocht.

Het begon met een interactieve presentatie en dialoog bij het Jongerenloket van Rotterdam. Dit is een gemeentelijk instantie voor jongeren. Hier konden de jongeren leren wat de gemeente doet om jongeren te ondersteunen met hun hulpvragen richting onderwijs, werk of zorg.

ID 2016 - Jongerenloket
ID Rotterdam 2016

Daarna hebben wij “Heilige Boontjes” bezocht een bedrijf die jongeren met een detentie achtergrond de mogelijkheid geven om zich weer te kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Dag 3 hebben wij “De Nieuwe Kans” bezocht. De nieuwe kans is een reïntegratie voor jonge mannen met multiproblemen. Het interessante van het project is de onvolwaardige acceptatie die de jongeren voelen hier en de grote groep professionals die beschikbaar zijn voor de jongeren.

ID Rotterdam 2016

En nu zijn we op dag vier. De laatste bezoeken zijn van twee verschillende jeugdraden. Hierover zullen wij u in een ander nieuwsbericht over informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »